Cupola cu crema de vanilie

de Lavinia in Torturi, 11 Dec 2013 | 7960 vizualizari

 

Desi am fost tare ocupata saptamanile astea, m-am intors cu ceva delicios,pufos si cremos :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 80 ml apa
  • 40 g zahar
  • 2 linguri Amaretto
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 15 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu crema de vanilie:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.

Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava(24 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit.

Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste zaharul.

Lasa-l la racit si adauga Amaretto.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adauga praful de budinca.

Peste galbenusuri adauga in fir subtire lapte fierbinte si pune crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa budinca la racit.

Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde si adaug-o peste budinca de vanilie.

Mixeaza frisca (nu foarte tare,doar pana prinde consistenta) apoi adauga budinca si mixeaza usor pana ce este bine incorporata.

Tapeteaza un vas(24 cm) cu folie si pune crema.

Acopera crema cu blatul de cacao si insiropeaza-l cu siropul caramel.

Da cupola la rece pentru minim 5 ore.(eu am lasat-o peste noapte)

Rastoarna cupola pe un platou,indeparteaza folia si decoreaza cu ciocolata topita si racita si fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Lavinia 1

13.12.2013, 11:30

Va multumesc frumos

Lia_ 1

19.12.2013, 15:21

La multi ani cu multa sanatate si sa ne mai incanti cu minunatele tale preparate dulci!

Lavinia 1

19.12.2013, 19:44

Multumesc frumos Lia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Paris-Brest"